Federacio Catalana de Vela

Noticies i notes de premsa de la Federació Catalana de Vela

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

La passió per la vela es viu en el 41è Trofeu Conde de Godó Merchbanc

Posted by on in Creuer
 • Font size: Larger Smaller
 • Hits: 5036
 • 0 Comments
 • Subscribe to this entry
 • Print

Arrenca el Trofeu Conde de Godó Merchbanc amb un excel·lent llistat d'inscrits. La participació en la classe ORC augmenta un 20% respecte la passada edició.

Ahir es va dur a terme la jornada de registre de participants, lliurament d'instruccions de regata, controls, última posada a punt de les embarcacions i entrenaments entre rivals; així com es va desenvolupar la jornada prèvia a l'inici de les proves d'aquesta 41a edició.

El Trofeu Conde de Godó Merchbanc augmenta en nombre de participants
El número d'inscrits d'aquesta edició del Trofeu Conde de Godó Merchbanc mostra l'elevat nivell d'un Trofeu i d'un club organitzador com és el Reial Club Nàutic de Barcelona, que ja respira passió per la vela aquests dies.

"Estem molt satisfets amb la gran acollida que ha tingut en nombre d'inscripcions i nivell de la flota aquesta edició del Trofeu Conde de Godó Merchbanc", defensa Joaquim Barenys Director del Trofeu Conde de Godó Merchbanc, afegint: "El nivell organitzatiu és de molt alta qualitat i la flota té moltes ganes de navegar. A més a més, la celebració del Campionat del Món ORC 2015 és un al·licient".

La competició apunta molt alt i és que el nombre d'inscrits en la classe ORC ha augmentat algo més d'un 20% respecte a la passada edició de la regata. Un bon estat de salut del Trofeu i un al·licient per a l'excel·lent organització que brinda el Reial Club Nàutic de Barcelona.

46 unitats ORC i 6 països representats
La classe ORC va viure ahir els últims preparatius abans de començar el Trofeu Conde de Godó Merchbanc. Mentre finalitzaven els processos d'inscripció, la classe ORC, que finalment citarà a les classes 0-1, 2 i 3 apunta a un nombre final de 46 embarcacions navegant des d'avui divendres al litoral de la Ciutat Comtal.

En aquesta internacional edició del Trofeu Conde de Godó Merchbanc la flota participant representarà els colors de 6 països: Espanya, Rússia, Suïssa, Illes Verges, França i República Txeca.

El poder de la flota local destacarà amb la presència, entre altres, d'unitats com els ocupants del podi de la passada edició: "Rats on Fire" de Rafael Carbonell, "Es Tes Unno" de Francisco Soldevila, "Vell Marí-Airlan Aermec" de Juan Cabrer Borras, "Fanytas" de Miquel Banús, "SpringBok III" de Jordi Delgado o el "Amarena" de Giancarlo Nichilo. A més d'aquests, la flota de ben segur que no trauran l'ull de sobre a altres embarcacions espanyoles com són el "Fyord-Valencia Luxury" de Jose Luis Maldonado o el "BWM Pro Driver" d'Enrique Terol.

El duel previ al Trofeu Conde de Godó Merchbanc dels campions del Món de J80
Tot i que les proves oficials no arrenquen fins aquesta tarda a les 16 h, algunes de les potents a la vegada que petites unitats de J80 no van deixar de fer entrenaments.

La jornada prèvia a l'inici del Trofeu va tenir com a protagonista a dos campions del món. El duel que portaven entre Hugo Rocha del "New Territories" i José María Van der Ploeg del "Great Sailing", Campions del Món 2013 i 2014 respectivament, va quedar més que palès en un entrenament conjunt en la jornada d'ahir dijous que no va deixar a ningú indiferent.

El nombre d'inscrits entre aquests monotips, és mostra tant de l'auge de la classe J80 com de l'interès d'aquesta flota per a la prova que organitza el Reial Club Nàutic de Barcelona. 19 J80 seran els que finalment lluitin per la Copa que acredita al guanyador de la regata.

Dos campions del Món, Hugo Rocha amb el seu "New Territories" i José María Van der Ploeg amb el "GreatSailing"- un campió d'Europa, Carlos Martínez a bord del "Deltastone", els integrants del podi de la passada edició del Trofeu Conde de Godó Merchbanc, Carlos Martínez, José María Van der Ploeg i Javier Chacártegui armant el "HM Hoteles", a més a més del guanyador de la acabada de disputar regata Palmavela, el "Bribón-Movistar" de Marc de Antonio i Sofía Bertrand, són només un exemple de la flota que lluitarà pel triomf en el Trofeu Conde de Godó Merchbanc.

La primera cita: divendres a les 16 hores
El Trofeu Conde de Godó Merchbanc arrencarà avui mateix, en la que el Comitè de Regates intentarà donar dues proves per a la classe ORC i 3 per a la renyidíssima flota de J80.

Font: RCNB

Enllaç Original
Blog posted from Moll d'Espanya, Barcelona, Espanya View larger map
0

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Wednesday, 22 May 2024