EasyBlog

This is some blog description about this site

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

Què equipatge portar en unes vacances en una embarcació d'esbarjo

Posted by on in Tips
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 1304
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print

b2ap3_thumbnail_file000258089686.jpg

Per tindre una experiència fantàstica de les teves vacances al mar embarcat en un veler de lloguer, és important que tinguis en compte que l'equipatge que t'has de portar ha de ser escàs i adecuat.

La primera norma és portar poc equipatge ja que et va a sobrar més de la meitat.

L'ideal són les bosses esportives que es poden plegar i guardar en qualsevol lloc ja que les maletes rígides acaben estant pel mig molestant, en no poder trobar un lloc on guardar-les.

A l'estiu, a la nit o al capvespre, al mar pot fer fresc i molta humitat.

És molt útil una jaqueta o un jersei i un impermeable lleuger, per si dóna xàfecs. De dia la nostra peça habitual serà el banyador , una samarreta i una gorra per protegir-nos del sol.

Cal no oblidar gorres i ulleres de sol , cremes solars de protecció alta i aletes i ulleres de busseig si us agrada .

La resta de l' any, i especialment a l'hivern, al mar a la nit sol fer molt fred i probablement durant el dia faci calor, pel que és aconsellable vestir-se amb diverses peces que puguem anar-nos traient o posant en funció de la temperatura.

Els vestits d'aigua o els impermeables, són peces molt útils en aquesta època de l'any, ja que no només ens protegiran de l'aigua , sinó que també ho faran del vent. Si no disposes d'un vestit d'aigua també és molt usual vestir-se amb gorres , guants i jaquetes de sky, sobretot a la nit.

En la majoria dels ports solen haver bugaderies , però per a viatges d'una setmana el més pràctic és que posis a l'equipatge la roba justa i imprescindible per a tots els dies, però sense passar-se.

Quant al calçat ideal en un vaixell de vela, els nàutics o unes sabatilles còmodes, tipus de platja de sola blanca o clara i amb dibuix per no relliscar, és el més apropiat. Mai calçat amb taló d'agulla ni amb soles fosques o negres, ja que taquen i deterioren la coberta de l'embarcació.

Un cop navegant i per evitar lesions i ferides per possibles cops , el millor és anar calçat, podent anar descalços quan fondeemos .
Per baixar a la platja, a la pneumàtica o en les roques és aconsellable calçar amb sabatilles de bany ia l'hivern, botes d'aigua és el més apropiat.

Al mar no hi ha cobertura de telefonia mòbil, de manera que tan sols tindrem cobertura quan estiguem prop de la costa o als ports. Una bona excusa per apagar el mòbil, no creus? Si tot i així et portes el telèfon, tingues en compte que necessitaràs d'un carregador tipus encenedor , ja que molt pocs vaixells tenen 220v durant la navegació.

Encara que en tots els vaixells hi ha una farmaciola per a les emergències més habituals, si prens algun medicament, el millor és que t'ho portis i no ho oblidis, ja que després és molt complicat i lent acostar-se a un port per trobar una farmàcia.

I en previsió que et puguis marejar, no oblidis tampoc algú anti mareig com Biodramina. Produeix somnolència , per això és recomanable portar també amb cafeïna .

0


Em diuen Mariano, sóc de València i tant sols vull fer el que m'agrada. Navegant en tots els sentits.


Devorador d'articles a internet, sempre estic desenvolupant projectes web i ara més que mai, embarcat en fcv.cat, un projecte personal que he tingut aparcat massa temps.

Comments

  • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Wednesday, 24 April 2024