Gaceta Cartagonova

Toda la actualidad en GACETA CARTAGONOVA - Radio GacetaFM 87.5 - FC CARTAGENA - FUTSAL CARTAGENA

  • Home
    Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
  • Categories
    Categories Displays a list of categories from this blog.
  • Tags
    Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
  • Bloggers
    Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
  • Team Blogs
    Team Blogs Find your favorite team blogs here.
  • Login
    Login Login form

La Travessia Nàutica Xacobea passarà per Cartagena

Posted by on in Actualitat
  • Font size: Larger Smaller
  • Hits: 1447
  • 0 Comments
  • Subscribe to this entry
  • Print

S'inicia el compte enrere per la Travessia Nàutica Xacobea

Travessia Nàutica Xacobea

El itinerari de la Travessia Nàutica Xacobea, en el seu vessant Sud, Mediterrani, surtirá des del port italià de Gènova el 15 de juny, mentre que en la versió Nord, Atlàntic, ho farà el dia 4 de juliol des Avilés, per sortir amb la resta de la flota el diumenge 6 de juliol a Ribadeo, amb embarcacions procedents d'Irlanda, Anglaterra i França

La Travessia Nàutica Xacobea, sota el lema'De Assís a Compostela "i que commemora els seus 800 aniversari, comença el compte enrere. Un mes queda perquè la flota iniciï la gran aventura que els portarà des de les aigües italianes de Gènova, en la versió sud, Mediterrani, i de Avilés, per sortir amb la resta de la flota dos dies més tard a Ribadeo, en la seva versió nord, Atlàntic. Les dues rutes conclouran en aigües gallegues de Cap de Creu.

La flota que opta per la versió Sud tindrà per davant catorze etapes, amb 1.542 milles nàutiques de recorregut. El port de sortida és Gènova ( Itàlia ), el 15 de juny, concloent en aigües franceses de Toulon, fi de la primera etapa. La flota continuarà travessia cap a Palma de Mallorca, Torrevella, Benidorm, Roquetas, Marbella, Punta Umbria a Espanya ; Sines, Cascais, Figuiera da Foz i Porto, a Portugal. Després de navegar per la costa portuguesa, els'pelegrins's'endinsaran en aigües de Galícia, on recalaran en ports amb la'Q'de qualitat, com Portonovo, Cangas, Cap de Creu, entre d'altres.


Pel que fa a la versió Nord, hi haurà una concentració de sortida el 4 de juliol des Avilés, per sortir amb la resta de la flota el diumenge 6 de juliol a Ribadeo amb embarcacions procedents d'Irlanda, Anglaterra, França, per anar descendint fins a les Rías Baixas, passant per Ortigueira, Ares, Camariñas, Portosin i Ria d'Arousa. Té un recorregut de prop de 210 milles nàutiques.Travessia Nàutica Xacobea

La primera Travessia Nàutica Xacobea és una de les activitats centrals del VIII Centenari del Pelegrinatge de Sant Francesc d'Assís a Santiago i es podrà realitzar com a pelegrí - tripulant, bé en una o diverses etapes o realitzant totes, a més de les pròpies embarcacions inscrites la travessia.

Un dels objectius'del camí'obert a embarcacions de vela i motor, és poder unir diferents pobles i ports amb la tradició Xacobea, mitjançant el desenvolupament i l'educació de totes aquelles persones amb ganes de conèixer i apropar-se al mar. El Comitè Organitzador preveu una participació superior a les 170 persones.

RUTA

 

Enllaç Original
(Original publicat per redaccion)
0

Comments

  • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest Saturday, 20 April 2024